9 Şubat 2012 Perşembe

Tuvana Büyükçınar, 2012 İstanbul Fashion Week Defilesi

Geçtiğimiz hafta doğum yapan tasarımcı Tuvana Büyükçınar IFW kapsamında 2013 Sonbahar - Kış sezonu koleksiyonunu tanıttı. Tuvana Büyükçınar’ın Ciddiyet Parodisi isimli koleksiyonu, 100 yıllık geçmişi olan modanın tozlu hikayesinden ilham alıyor. 

Savaş sonrası yeni bir dünya… 
Estetik kavramının yeniden hayata dahil olduğu; kadının kadın olmayı hatırladığı, belki de öğrendiği bir dönem. Mecburiyet gerekçesiyle edinilmiş, derbeder kılıklardan sıyrılıp vücuda övgünün başlangıcıdır bu dönem… 

Aradan neredeyse 100 yıl geçmiş ama modanın bu tozlu hikayesi dillerden hiç düşmemiş, kendini tekrarlamış durmuş. Tek fark, kadınlar artık ihtiyaçlarına değil değişken ruh hallerine sarılır olmuş. Bir gün kumaşlar bedenini övsün isterken, bir başka gün erkeklerden rol çalsın istermiş. 

Yıllar boyu popüler kültür daimi bir devinim içindeyken moda da her yenilikten nasibini alırmış. Bugün ise tükenmeye yüz tutmuş her kavram gibi; boşluklar ve ihtiyaçlar yeni uzmanlıklar doğurmuş. Birileri kadınların değişen ruh hallerine aldırmaksızın, kurallar koymuş sarılmak istediklerine. Anlatacak bir macerası, sabitlenmiş fikirlere yeni bir yorumu olan tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, normatif bir elitizme dönüşen bu tuhaf uzmanlıklara sessiz kalmayıp, adeta bir “Ciddiyet Parodisi” yazıp yönetiyor. 

1 yorum:

  1. İkinci karedeki elbiseyi beğendim, bana bir Alexander McQueen tasarımını hatırlattı...

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev