8 Şubat 2012 Çarşamba

Simay Bülbül’ün “ECE” Koleksiyonu IFW’de

Moda tasarımcısı Simay Bülbül, 2012- 2013 Sonbahar Kış Koleksiyonunu Cumhuriyet döneminin İlk Türk Dünya Güzellik Kraliçesi “Keriman Halis Ece“ anısına hazırladı.
Bülbül, İstanbul Fashion Week kapsamındaki defilesini, 09 Şubat 2012 Perşembe günü, Beyoğlu Oda Kule’deki IFW Çadırı’nda gerçekleştirecek. 


Simay Bülbül, “Ece” adını verdiği 2012- 2013 Sonbahar Kış Koleksiyonu, Keriman Halis Ece’nin özelinde 1930’ların Cumhuriyet kadınını günümüze taşıyor. Ağırlıklı olarak deri, kürk, ipek ve krep gibi materyallerden tasarlanan koleksiyon, 50 parçadan oluşuyor.

Simay Bülbül’ün vazgeçilmezi deri bu koleksiyonda yine başrolde. Lacivert, bordo, haki, vizon, siyah ve beyaz gibi renklerin hakim olduğu koleksiyonda; 30’lu yılların siluetini yansıtan uzun elbiseler, deri kalem etekler, yüksek bel pantolonlar, ipek bluzlar, krep tulumlar ve ceketler yer alıyor. Dönemin gözde aksesuarlardan şapka ve eldivenler, koleksiyonun tamamlayıcı öğelerini oluşturuyor. Özel işleme detaylar ile göz alıcı bir şıklık yaratan “ECE” koleksiyonu, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kadınların zarafetini de gözler önüne seriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev