15 Ocak 2016 Cuma

Starbucks menüsüne Türkiye’den bir içecek giriyor; Tarçınlı Kış Lattesi

Starbucks’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde yapılan Barista Şampiyonası’nın 2015 yılı şampiyonu Türk barista Gürkan Kumak’ın sahlepten esinlenerek hazırladığı Tarçınlı Kış Lattesi Starbucks’ın menüsüne giriyor.


Sobadaki sahlepten, Starbucks kahvesine Gürkan’ın yolculuğu…

Şampiyonada kişisel kahve yolculuğuyla da jürinin dikkatini çeken Gürkan’ın imza içeceği ‘Taçınlı Kış Lattesi’nin çıkış noktası, çocukluğunda Erzurum’da babaannesinin kendisine soba üzerinde hazırladığı geleneksel lezzetimiz sahlep. Babaannesinin herkesi bir araya toplayıp sobanın üzerinde sahlep hazırladığı, tüm aileyi kaynaştıran o zamanları çocukluğunun en güzel anıları olarak gören Gürkan, Starbucks’ı da aynı şekilde insanları buluşturan sıcak bir ortam olarak görüyor. Kahvenin insanları bir araya getirme ve sıcak sohbetlere eşlik etme özelliğini vurgulayan Gürkan, hazırladığı imza içeceğin de bu amaca hizmet etmesini umuyor.


İlk kez Türkiye’de beğeniye sunulacak

Gürkan’ın geleneksel Türk lezzeti sahlepten esinlenerek, white mocha, tarçın ve chai lezzetlerinin mükemmel birleşimiyle sunduğu içecek, Ocak ayından itibaren Türkiye’de satılacak ve Türkiye’deki misafirler bu lezzeti tüm dünyadan önce tatma ayrıcalığına sahip olacak. Böylece Starbucks Türkiye tarihinde bir ilke imza atılarak Türkiye’den bir içecek Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde menüye girmiş olacak.

1 yorum:

  1. ben bu Gürkan'ı tanıyor olabilirim sanırım :-)) eğer tanıdığım kişiyse tebrik ediyorum :-)))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev