27 Mart 2013 Çarşamba

Peyzaj Dünyası

Peyzaj ile ilgili akla gelebilecek her türlü bilgiyi içinde barındırma özelliği ile ansiklopedik bir nitelik taşıyan peyzajadresim.com, meraklılarına rehberlik etmeye devam ediyor. Peyzaj, Fransızca paysage kelimesinden dilimizde karşılık buluyor ve Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre “bir yerin doğal görünüşü” anlamına geliyor.


Peyzaj mimarlığı mezunu birçok profesyonelin ve konunun meraklılarının yazdığı güncel blog yazılarında, kimi zaman bitkiler ile ilgili hoş detaylar ve görüntüler paylaşılıyor; kimi zaman ise dünyanın farklı yerlerinden dikkat çekici özellikteki bahçe ve çevre düzenlemelerinin detayları aktarılıyor. Böylece hem dünyayı evimize taşıma hem de bizi ekran başında otururken yeryüzünün bir başka ucuna götürme özelliği sayesinde peyzajadresim.com, konunun meraklıları için vazgeçilmez bir adres olmaya devam ediyor.
Sitenin “Peyzaj ve Botanik Bahçeleri “ bölümünde tanıtılan New York Botanik Bahçesi, bahsettiğimiz bu özelliğin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilebilir. Oldukça estetik bir şekilde düzenlenmiş olan bahçede, görenleri kendine hayran bırakan çiçek türleri, bitki çeşitleri, ağaçlar ve bahçe bitkileri yer alıyor. Paylaşılan blog yazıları birçok fotoğrafla zenginleştirilmek ile beraber, aynı zamanda ziyaretçilerin daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilecekleri linkler de metinlerin sonuna ekleniyor. Bu anlamda peyzaj alanında çalışma yapmak isteyenler için de hem içerik açısından hem de yönlendirme özelliği ile destek vermesi bakımından, peyzajadresim.com özenle hazırlanmış nitelikli bir internet sitesi.


Konuyla ilgili detaylı bilgilere ve alternatif düzenlemelere yer verilmesinin yanı sıra, söz konusu “doğal görünüş” olunca, peyzajadresim’in çevre hakkındaki durumlarda da sessiz kalmayan bir site olduğunu söyleyebiliriz. Çevre kirliliğinin ve geri dönüşümün bir hayli gündemde olduğu son yıllarda, sanayi atıkları kadar evlerimizdeki yemek ve bahçe atıkları da önemli bir sorun haline geldi. Durumun ciddiyetinin farkında olanlar ve kendilerince önlem almak isteyenler için de çözüm yolu sunuyor site. Bitki artıklarından gübre yapılmasını sağlayan kompost sistemi sayesinde hem atıkların çevreye zarar vermesi engelleniyor, hem de işlem sonucunda ortaya çıkan toprak sayesinde birbirinden farklı özellikteki ağaç çeşitleri ve bitki türleri yetiştirilebiliyor.

Peyzajadresim.com, peyzaj alanında verdiği kapsamlı bilgiler ve çevre konularında sunduğu pratik çözümler ile sık sık ziyaret edeceğiniz yeni adresiniz olacak.

1 yorum:

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev