21 Aralık 2016 Çarşamba

Sivilce nasıl geçer?

Bireyleri küçük yaşlarından itibaren bazı koşullar altında yetişkinliklerinde bile rahatsız edebilecek olan cilt problemlerinden biri kuşkusuz ki sivilce problemidir. Ciltte sivilce oluşmasının temel sebebi, cilt yapısındaki gözeneklerin cildin yeterli derecede temizlenmemesinden ve gerekli bakımını alamamasından dolayı dolmasıdır. Bu doluştan kastedilen durum cilt gözeneklerinin ölü derilerle, bakterilerle ve cilt yağıyla dolmasıdır.

Bu tip problemlerle karşı karşıya kalındığında ciltte günden güne yayılan sivilceler bir dönem yüz bölgemizi, boyun bölgemizi, göğüs bölgemizi ve hatta sırt bölgemizi işgal edebilmektedirler. Özellikle cilt yapısı normal şartlarda da yağlı olan bireylerin bu problemle karşılaşma sıklığı, kuru bir cilde sahip olan bireylerin sivilce problemiyle karşılaşma sıklığından elbette ki daha fazladır.

Bahsedilen bu ciltteki gözeneklerin tıkanma durumu, cilt yapısında bulunan “sebum”adı verilen salgıyla da yakından ilgilidir. Sebum salgısı, hem cildin kaygan bir yapıya sahip olmasını sağlayan hem de bu yapının korunmasına yardımcı olan bir salgıdır. Cilt yapısında belirli etkenler yüzünden sebum salgısının artması, az önce bahsettiğimiz gözeneklerin yine dolmasına ve böylelikle de kaçınılmaz olarak sivilce problemiyle karşı karşıya kalmamıza neden olacaktır.


Sivilce nasıl yok edilir?

Bahsedilen sivilce probleminin doğal yollarken ortadan kalkmasını sağlamak ve aynı zamanda kullanılan doğal malzemelerle cilde doğal bir bakım yapılmasına da yardımcı olan kısa bir kaç tarif şu şekildedir;

-Yatmadan önce cildinizi kekik suyuyla ya da lavanta suyuyla silmeniz, cildinizeki yağlanmayı önleyecek ve sivilcelerin iz bırakmadan yok olmasına yardımcı olacaktır.

-Cilt yüzeyindeki sivilcelerin geçmesi adına vücudumuzun ihtiyaç duyduğu malzemelerden biri de salisilik asittir. Bahsedilen bu içerik çileğin içerisinde bolca bulunduğundan sivilce problemi olan bireylere çilek tüketmeleri önerilir.

-Limonun cilt üzerindeki antibakteriyel özellik gösterdiği gerçeği göz önüne alındığında, sivilcelerin geçmesi için de limon suyu kullanılması oldukça uygun bulunmaktadır. Oluşmuş sivilcelerin üzerine hafif dokunuşlarla limon suyu sürerek 5 dakika beklemek ve ardından cildi temizlemek, sivilcelerinizin daha kolay ve iz bırakmadan ortadan kalkmasına yardımcıdır.

-Yine limon suyu gibi ciltte oluşmuş sivilcelerin üzerine ufak dokunuşlarla papatya çayı uygulaması yapmak, papatyanın normal şartlarda iltihap yok edici özelliğinin sivilceleri de etkilemesini sağlamaktadır.,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev