18 Nisan 2016 Pazartesi

Modaturkiye'ye göz attınız mı?

Türkiye'de moda yayıncısı kim var diye sorulduğunda hepimizin aklına 3-5 büyük derginin kurumsal web sitesi geliyor; ama bunların ötesinde çok özel bir site daha var ki, bence bilmeyenler gerçekten çok şey kaçırıyor. Bu yıl 15. yaşını kutlayan bir siteyi paylaşmak istiyorum sizlerle; Modaturkiye.com. 


Şaşırtıcı gerçekten; 15-16 yıldır Türkçe içerikle moda haberciliği yapıyorlar web ortamında. Altın Örümcek dahil bir sürü ödülleri var, yurt dışındaki bilinirlikleri vs çok yüksek, tüm moda haftalarına özel davet ediliyorlar vs. ama adını pek azımız anımsıyoruz. 

Tabi onca sene moda sitesi kimliğiyle habercilik yapınca, devasa da bir arşiv birikiyor. 100binlerce catwalk fotoğrafı mevcut defile sayfalarında; 2008 ilkbahar yaz Londra Moda Haftası'ndaki x bir defileyi mi merak ettin; hepsi var.. 
Hatta canlı yayın yapıyorlar katıldıkları moda haftalarından. 


Sokak modası kavramı bildiğim kadarıyla Modaturkiye ile ülkemize geldi örneğin; bilirsiniz, onun aslı 'sokak stili'dir; Modaturkiye, yani konu hakkında içerik üreten tek yayın buna senelerce sokak modası dedi diye adı öyle kalmış. Binlerce onbinlerce fotoğraf çekmişler Beyoğlu'nda Nişantaşı'nda Bebek'te, Bağdat Caddesi vs...

Eskiden daha hareketliydi tabi site. 30 binin üzerinde üyesi var; ve çoğu aktif paylaşımlarda bulunuyordu forum ve genç tasarımcılar gibi özel bölümlerinde. Uzun zamandır eski hareketliliği yok açıkçası; ve bu durum gerçekten çok üzücü bence. 

Bilmiyor veya uzun zamandır bakmıyorsanız mutlaka ama mutlaka göz atmanızı öneriyorum. Bu konuyu ciddiye alıp emek veren, sektörde çok konuya öncülük etmiş, takdir edilmesi gereken bir site bence. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev