22 Aralık 2015 Salı

Tesettür Giyim

Tesettür Giyim Türkiye ‘de yıllık 6 milyar TL hacme ulaşmaktadır. 

Tesettür giyim alt başlıkları ise

• Tesettür Dış giyim
• Tesettür Elbise Olarak 2 gruba ayrılmıştır.

Tesettür giyim sektöründe 25-30 yaş grubu ağırlık olarak alışveriş yapmaktadırlar. Bu yaş gurubu Online alışverişe yatkın olarak e-ticaret sitelerini ve özellikle Tesettür Elbise, Pardösü kaban gibi Tesettür dış giyim kampanyalarını takip etmektedir.
Sektör her yıl %20 oranında büyümektedir. Kamuda elbise serbestliği ise sektörün büyümesine, ivme kazanmasına yardımcı olmaktadır.
2013 yılında yıllık olarak %30 olarak büyürken 2014 senesinde %35 büyümüştür.
Bu büyüme ise Tesettürlü Kadınların Modayı daha yakından ilgilenmesi ile ilişkilidir.
Ünlü Moda markaları farklı isimler ile sektöre yatırım yapılması beklenmektedir.
Tesettür Elbise sektörünün en hızlı büyüdüğü illerin başında ise Denizli, Antalya, İstanbul gelmektedir.
En büyük il olan İstanbul da ise İstanbul Anadolu yakası dikkat çekmektedir.
Havalar soğumaya başladı hatta yer yer kar yağışları başladı.
Sonbahar modası ve Kış modası Tesettür Dış giyim içinde her alanda olduğu gibi önemlidir.
Tesettür elbiseler de kış modasına uymaktadır. 2015’de Tesettür giyimde modern ve spor tasımlar ön planda yer aldı. Genç kesim en çok dar kalıpları tercih etti.
Artık Tesettür giyimde tesettür dış giyim kadar tesettür elbiseler de birbirleri ile uyumlu şekilde üretilmektedir.


Son yıllarda tesettür dış giyim modasına ferace akımı geri dönmüş durumdadır. Ferace tesettürlü hanımlar için oldukça kullanışlı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.
İlk olarak siyah olarak üretilmeye başlayan feraceler gün geçtikçe yeni özellikler eklenmektedir. Ferace kullanımın kolaylığı sayesinde de oldukça tercih edilmektedir.
Ferace yeni moda tesettür modasında sıkça kullanılan tesettür dış giyim kıyafeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Şıklığı tamamlamak ve kısa sürede bir hazırlık için ferace oldukça kullanışlı bir kıyafet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tesettür elbisede Trendler

Geniş Etekler Bacak boyuna ve şekline güvenen kadınlar tarafından geniş etekler tercih etmekler. Düz veya desenli şifon kumaştan, değişik modelleri bulunmaktadır. Pullarla ve parlak kumaşlar ile süslü Tesettür elbiseleri büstiyerler ile kombinlendiğinde geniş etekler, elbise havası vermektedir.

Tesettür dış giyimde Aksesuar seçimi

Tesettür dış giyimde ekipmanlarınızı eteğin rengine göre uyumlu yüksek topuklu ayakkabılar ile hem uyumlu hem de trend olabilirsiniz. İsterseniz yaz ayları için üretilen açık bantlı ayakkabılar ile isterseniz stiletto ayakkabılar ile kombinleme şansınız bulunmaktadır.
Bu tür tesettürlü elbiseler ile gidilen ortama göre, değişik model büyük ve küçük çantalar kullanmak mümkündür. Çanta tercihi yaparken, giyeceğimiz elbisenin tamamını modelleri göz önünde bulundurmalıyız.


Tesettür giyim de sade bir gömlek, pileli bir etek üzerine uzun zincirli bir çanta seçimi, sade bir bluz, İspanyol paça pantolonu çapraz askılı bir çanta ile iş hayatında ceket pantolon ve fular ile birlik kullanılacak bir el çantası tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz çantaların rengi uyumuna dikkat etmelisiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev