29 Ekim 2015 Perşembe

Kozmetiğin Altın Keşfi: Argan Yağı

Aslında belki binlerce yıldır var olan argan yağı, bugünlerde kozmetiğin yeni keşfi olarak anılıyor. Argan aslında bir ağaç, sadece Afrika’nın kuzey bölgesinde, Fas’ta yetişiyor. Bu ağacın tohumlarından çıkan yağ ise Argan Yağı olarak adlandırılıyor. Argan ağacı yaklaşık 200 yıl hayatta kalabiliyor ve meyve verebiliyor. Ancak bir ağaçtan 10 kilo meyve çıkarken, sadece 0.18 litre yağ elde edilebiliyor. Bu yüzden bu ağaçlar, bugün Unesco tarafından korumaya alınmış durumda. 

Argan yağı, bu bölgede sağlık amaçlı olarak yemeklerde bile halen kullanılıyor. Ancak dünyada başka bölgelerde yetişen bir ağaç türü olmadığı için, elde edilen yağ yeni keşif sayılıyor. Günümüzde sağlıklı yaşamın önemi de düşünüldüğünde, argan yağının faydaları saymakla bitmiyor. 

İçeriğinde bulunan omega 9, omega 6, steroller, felurik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar sayesinde argan yağı, neredeyse bir gençlik bombası haline geliyor. Kuru ciltleri nemlendiriyor, yağlı ciltlerin yağ dengesine kavuşmasını sağlıyor, cilt hücrelerini yeniliyor, sivilce, akne ve siyah noktaları yok ediyor, selülit ve çatlakları yok ediyor, tırnakların kırılmasını engelliyor ve saçların kökünden itibaren sağlıklı uzamasını sağlıyor. 


Peki bu kadar çok faydası olan argan yağı içeren cilt bakım ve kozmetik ürünlerini nereden bulabilirsiniz? Bugün piyasada her şeyin taklidi olduğu gibi, sahte argan yağlı ürünler de yüksek fiyatlara alıcı buluyor. O halde yapılması gereken, bilinen markaların ürünlerine yönelmek. 

Argan yağı konusunda güvenebileceğiniz markalardan biri de; Yves Rocher. Firmanın argan yağı içeren birçok ürünü var, özellikle argan yağlı masaj yağı en popüler ürünleri. 

Yves Rocher, 1959 yılında Fransa’nın Bretagne bölgesinde kurulmuş, şu anda Fransa’nın lider kozmetik markası. Bugün, ürünlerinin baz aldığı bitkilerin tamamını, kendisine ait 55 hektarlık organik tarım arazisinde üretiyor, hatta ürünlerinin ambalajında bile geri dönüşümlü malzeme kullanıyor ve en önemlisi ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor. 

Türkiye pazarına ise 2010 yılında girmiş ve bugün 128 mağazaya ulaşmış durumda, internetten www.yvesrocher.com.tr üzerinden online satış da yapıyor. Ayrıca üretimde kesinlikle türü tükenmiş ve GDO’lu bitkilerin kullanılmasına da izin vermiyor. Üretimini gerçekleştirdiği argan yağı bazlı ürünler ise uluslararası sertifikalı, dolayısıyla son derece güvenilir ürünler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev