13 Eylül 2012 Perşembe

Plastik Tuğlalar Dünyası

Kendinize legodan bir dünya yapmayı hiç düşündünüz mü? Günümüzde yetişkin olan, eskilerde lego ile tanışan herkesin mutlaka bir kez aklından geçmiştir. Minik parçaları bir araya getirerek, gemiler, insanlar, evler ve daha birçok şey yapabilirsiniz.


Lego çeşitleri ile çocukların yaratıcı zekalarını geliştirmek adına üretilen bu oyuncaklar belki de popülerliğini günümüzde de fazlasıyla sürdüren tek oyuncak markasıdır. Danimarka’da üretime başlanan lego, girinti ve çıkıntılardan oluşan, ilk etapta tahta ile piyasaya Avrupa pazarında ortaya çıkmıştır. Amerika’ya sıçraması da kısa sürede gerçekleşmiştir. Plastiğe geçiş yapılmasının en büyük sebeplerinden biri de seri üretimdir. Aynı boyut ve ölçülerde birçok parça üretimi ile, kullanıcılara fazla seçenekler sunmuştur. Basit bir tuğla şekline benzetilen bu minik parçalara zaman içerisinde çubuklar, minik adam figürleri, çarklar, tekerlekler ve elektrikli araçlar eklenerek, oyun kapasitesi fazlasıyla yükseltildi. Geliştirilen ürün yelpazesi ile çocukların hayal güçlerinin sınırları da etkilenmiş oldu. Akla gelebilecek birçok şeyi tuğlaları birbirine kenetleyerek yapmak mümkün. Lego oyuncaklarının hedef kitlesi 7-16 yaş olmasına rağmen birçok yetişkin de günümüzde üretilen popüler kültürün kahramanlarını yapabilmek için bu oyuncakları tercih eder hale geldi. Sizce de fazlasıyla cezp edici değil mi?




Lego zamanın getirisi teknolojik gelişimler ışığında kendi ürün çeşitlerine karşı ilginin devamı için farklı tasarımlar sunmaya başladı. Bu sayede ortaya çıkan yeni setler ve yaş gruplarına özel minik kategoriler ile günümüzde hala çocuk zekası için fazlasıyla işlevsel bir oyuncak olarak adlandırılmakta. Bu oyuncaklara örnek olarak lego duplo, birçok çeşidi ile çocuklara farklı seçenekler sunmakta.

Lego ile kendi dünyanızı oluşturabilirsiniz. Çocuğunuz oyuncaklara dokunarak ve düşünerek bunu gerçekleştirirken siz de bilgisayar programlarından faydalanarak dijital ortamda kendi hayal gücünüzü sorgulayabilirsiniz. Birbirinden farklı lego modelleri ile oyuncak dünyası sınırsızdır. Bunu aklınızdan çıkarmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev