4 Şubat 2019 Pazartesi

1 Greft Kaç Saç Teli Soranlara Yanıtlar

Bu soruyu soran çok kişi vardır. Bunun için en doğru bilgilerle cevap vermek gerektiğini düşünüyorum. Saç ekim uzmanı olarak bu işlemi yaptıracak kişilerin kafasında soru işareti kalmaması gerekmektedir. 1 greft kaç saç teli diye soran olanlara en doğru bilgiyi verelim. İlk önce greft nedir bunu tanımlayalım.

Greft: Donör yani ense kısmından alınan birli ya da çoklu saç tellerinin üst bölgelere nakledilen doku parçasını ifade etmektedir.




1 Greft İçerisinde Kaç Saç Teli Bulundurur?

1 greft 1 saç kökü demek değildir, bu son derece yanlış ve ek düze ifadedir. 1 greft 1 saç kökü de bulundurabilir, 4 saç kökü de bulundurabilir. Özetle şu şekildedir;

1 Greft: 1 saç teli, 2 saç teli, 3 saç teli, 4 saç teli bulundurabilir. Yani 1 greftin içinde 1 saç teli de bulanabilir 4 saç teli de bulunabilir.

Örnek Hesaplama Saç Teli Ekim Miktarı

Bunu size detaylı anlatalım bazı kişilerin greftlerinde çok fazla saç teli vardır bu da çok fazla avantaj sağlamaktadır. Bu durum çok fazla kapatıcılık sağlamış olacaktır. Bu kişinin genetik yapısı ile alakalıdır. Yani bireyden bireye değişebilir.

Örnek 1 ile açıklayalım: 2000 greflik bir ekimde kişinin her greftinin 4 saç teli barındırdığını düşünelim.

2000.4= 8000 saç teli etmektedir.

Örnek 2 ile açıklayalım: 2000 greftlik başka bir ekimde her greftinin 1 saç teli barındırdığını düşünelim.

2000.1=2000 saç teli etmektedir.

Bu iki örnekteki fark şudur. Aynı greft miktarı ekim yapılıyor ama birinde diğer kişiye göre 4 kat daha fazla saç teli bulunmaktadır. Bu durumda saç ekiminden alınan sonucu değiştirmektedir ve de 4’lü saç teline sahip kişide mükemmel bir kapatıcılık sağlanmaktadır. Bu operasyon sonucunda da 4’lü saç teli olan kişi çok fazla avantaj sağlamaktadır. İşte saç ekim sonuçlarını değiştiren küçük bir detay. İşte bu detaylar sonuçları çok fazla değiştirmektedir.

Bir Kişiye En Fazla Kaç Greft Ekim Yapılabilir?

Bu soru çok sorulanlar arasında hemen bu durumu en doğru bir şekilde açıklayalım. Kişiden kişiye donör bölgede (ense kısmında) greft sayısı sıklığa göre değişiklik göstermektedir. Kimi kişi de donör bölge çok kuvvetli ve sık iken kimi kişilerde seyrek ve kuvvetsizdir. Ortalama olarak bir kişiden 5000 greft ekim yapılabilir.Bu durum çok iyi kişilerde 8000 grefte kadar çıkmaktadır. 8000 bin rakamının üzerinde ise pek bulunmaz. Bu söylediğimiz saç için geçerlidir, sakal için durum farklıdır.

Bir Seansta En Sağlıklı Ekilecek Saç Greft Sayısı Kaçtır?

Bazı saç ekim merkezleri bu durumu suistimal ediyor ve 1 seansta 5000-6000 greft ektiğini söylüyor. Bir seansta en fazla ekilmesi gereken 2000-3000 greft olması gerekmektedir. Bu rakamın üstündeki miktarlar durumu aceleye getirme olur ve de sağlıklı sonuçlar alınmaz. Zaten bu rakamın üzerinde bir ekim yapılıyorsa tk doktor yoktur bu duruma hemşireler katılıyordur. Şunu da ifade edelim 5000-6000 lik ekim de bir seans da yapılamaz da değildir, yapılır ama doğru değildir. Bu kadar yüksek saç ekimi yapılacaksa İki güne paylaştırılmalıdır.. Bu konu ile ve diğer konularla ilgili sorularınızı aşağıdaki yorum kısmından yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptırmadan önce mutlaka sorun ve öğrenin. İyice her şey kafanıza yatmadan kesin kararınızı vermeyin. Bir başka konuda daha görüşmek dileğiyle hoşçakalın. Konu ile ilgili videomuzu da izleyin çok faydalı olacak.

KAYNAK: https://sacekiminiz.com/1-greft-kac-sac-teli-diyenlere-en-dogru-cevaplar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev