4 Şubat 2019 Pazartesi

En İyi Sivilce Geçiren Kremler Hangileridir

Cilt sorunları içerisinde en çok problem edilen her zaman sivilcelerdir. Beslenme tarzı, genetik nedenler, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı, sağlıksız yaşam ve çevre şartlarının olumsuz etkilerinden dolayı oluşan akne sorunu hemen hemen herkesin yaşamının bir döneminde başına gelir. Akne sorunu yaşayanlar doğal yöntemler kullanarak sivilcelerini geçirmeyi deneyebilirler ancak çoğu zaman bunlar yeterli olmaz. Bu nedenle ilaç kullanımı gerekli hale gelebilir. Tedavi edilmeyen ya da doğru şekilde tedavi edilmeyen sivilcelerin en önemli sonucu ise cilt üzerinde leke veya iz yapmalarıdır. Sivilce sorunu kişinin öz güvenini sarsan bir durumdur. Çoğu zaman sosyal ilişkileri olumsuz bir yöne çevirebilir. Sivilce sorunu ilerleyen aşamalarda psikolojik sorunlara da yol açabilir. Piyasada birbirinden çok farklı sivilce kremi satılır. Bu kremler var olan sivilcelerin tedavi edilmesine ve sivilce yaratan nedenlerin ortadan kaldırılmasına yarar. En iyi sivilce kremi ile bu soruna büyük oranda çözüm bulunabilir. İlaçların çoğu krem formundadır.



Etkili Sivilce İlaçları ve Markaları

Listemizde yer alan sivilce kremleri eczanelerden reçete ile satın alınabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kremlerin içeriğinin farklı olduğu ve bundan dolayı mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğidir.

1.Acnelyse Krem

Sarı renkli ve kokulu bir krem olan Acnelyse, üst katmanlarda bulunan cildi soyar. Bu nedenle kullanıma başlandığı zaman yeni sivilcelerin oluşumu normal karşılanır. Böylece cildin alt tabakalarında bulunan sivilcelere ulaşılır ve sivilce sorununun tekrar oluşması önlenir. Kremin içeriğinde bulunan A vitamini cildin yenilenmesini sağlar. Kremin kullanımı sırasında kızarıklık oluşması normal kabul edilir. Tam bir tedavi sağlanması için düzenli bir şekilde kullanılması gerekir.

Acnelyse fiyatı (20 gram): 39.99 TL

2.Imex Krem

Sivilce denilince akla gelen ilk kremlerden bir tanesi olan Imex antibiyotik içeren bir ilaçtır. Önceliği sivilcelerin oluşumuna neden olan bakterilerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu bakterilerin giderilmesi ile birlikte sivilce oluşumu da azalır. Uzun süre kullanımın sakıncalı olduğu bu krem iltihaplı sivilcelerin kurumasını sağlar. Böylece sivilceye bağlı kötü görünüm de kaybolur. Krem sadece doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Bazı cilt tipleri için uygun değildir.

Imex krem fiyatı (20 gram): 29.89 TL

3.Clindoxyl Jel

Yine sivilcelere neden olan bakteriler ile savaşan bir krem olan Clindoxyl Jel, 3 ay gibi bir sürede sonuç verir. En çok tercih edilen sivilce ilaçlarından bir tanesidir. Bu ilaç ile ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta ise yaz mevsiminde kullanımının sakıncalı olduğudur. Güneş ışınları ve krem ciltte lekelere neden olabilir. Basit yan etkiler görülmesi olası karşılanır. Bunlar arasında yanma, kızarıklık, kaşıntı gibi etkiler vardır.

Clindoxyl jel fiyatı:36.59 TL

4.Benzamycin Jel

Benzamycin Jel hazırlanarak kullanılan bir ilaçtır. Karışımın doğru bir şekilde oluşturulması gerekir. Bunun için en doğru yöntem karışımı eczacıya hazırlatmaktır. Yağlı ciltler üzerinde daha etkili olan bu krem bakterilerin çoğalmasının önüne geçer. Kuru ciltlerde ise daha fazla kuruma sorununa yol açabilir. Bu nedenle herhangi bir yan etki görüldüğü takdirde hekime danışmak şarttır. Uygulama öncesi cildin temizlenmesi şarttır. İçeriğinde benzoil peroksit eritromisin bulunur. Kremin tam etkisini görebilmek için düzenli kullanım şarttır.

Benzamycin jel fiyatı: 61.98 TL

5.Aknilox Jel

Ergenlik dönemi sivilceleri üzerinde daha etkili olan bu krem antibiyotik içeriklidir. Sivilcelerin durumuna göre %2 ya da %4 oranlarında etken madde olan ilaç kullanılabilir. Uygulama sonrası en az 2 saat sivilceli bölgede bekletilir. Yaklaşık üç hafta içerisinde ilk etkiler görülür. Yüksek bir memnuniyet oranına sahip bu ilaç yan etki gösterebilir. Yan etkiler arasında en çok karşılaşılanı ise tahriş, kaşıntı ve kızarıklıktır. Yan etkilerin durumuna göre kullanıma devam edilip edilmeyeceğine karar verilir.

Aknilox jel fiyatı: 18.19 TL

6.Sivex Losyon

Hafif ve orta şiddetli sivilce sorununda daha etkili olan bu krem vulgaris isimli bakteri ile mücadele ederek sivilce oluşumunu azaltır. Ciltte bulunan fazla yağlanmayı da giderir. Bu ilaç çoğunlukla bir başka ilaç ile birlikte kullanılır. Antibiyotik kullanımı ile birlikte etkisi artar. Antibiyotik oral yolla alınabilir. İlaçların ne kadar süre kullanılacağı doktor gözetiminde karar verilen bir durumdur.

Sivex losyon fiyatı: 25.99 TL

7.Nadixa Krem

Antibiyotik etkili bu krem ise sadece sivilceler üzerinde etkili değildir. Cildin daha pürüzsüz görünmesini de sağlar. Deri altında yer alan sivilceleri de tedavi eder. Ayrıca siyah noktaları da giderir. Kısa sürede etkili olan bu kremi kullanıp memnun olanların sayısı oldukça fazladır. Cilt uygun şekilde temizlendikten sonra ince bir tabaka halinde krem sürülür.

Nadixa krem fiyatı: 29.74 TL

8.Dermaderm Sivilce Kremi


Bu kremde ergenlik sivilcelerini gidermede oldukça etkilidir. Ergenlik sivilceleri genel olarak fazla çalışan hormonlar nedeniyle oluşur. Bakterilerin çoğalmasını engelleyerek sivilce oluşumunu da azaltır. Hızlı etkisi ile bilinir. Kullananların çoğu çok kısa sürede sivilce sorunlarından kurtulduklarını ifade etmişlerdir.

Dermaderm sivilce kremi fiyatı: 18.99 TL


9.Eritretin

Cilt soyma etkili kremlerden bir tanesidir. Üst tabakanın soyulması cildin yenilenmesini sağlar. Günde maksimum 3 sefer kullanılır. Kullanımdan önce cildin temizlenmesi gerekir. Doktorun tavsiye ettiği süre kadar kullanılır. Oldukça etkili bir içeriğe sahiptir. Daha fazla sayıda kullanılması cildin aşırı derecede tahriş olmasına yol açabilir.

Eritretin fiyat: 24.89 TL

10.Azelderm

Sadece sivilce değiş cilt lekelerini gideren ve renk eşitleme özelliği olan bu krem başka sivilce kremleri ile birlikte kullanılır. Ancak birlikte kullanılacağı kremler doktor tarafından belirlenir. Bazı kremler ile etkileşimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ayrıca bu kremin kullanıldığı süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalmak da zararlıdır. Uzun süre kullanımlarda ciltte kaşıntı oluşabilir.

Azalderm krem fiyatı : 29.51 TL

11.Madecassol Krem

Sivilce tedavisi denilince ilk akla gelen ilaç olan Madecassol Krem kesinlikle en etkili ilaçlardan bir tanesidir. Kullananların bir çoğu kremi mucize ilaç olarak nitelendirir. Cildi yenileme özelliğinden dolayı sivilce dışındaki problemler için de kullanılır. Bu kremi kullanıp memnun olmayan kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Sivilceleri gidermesi ile birlikte sivilce sonrası oluşan cilt sorunlarını da tedavi eder. Eczanelerden satın alınabilir.

Madecassol krem fiyatı: 23.26 TL

12.Tretin Krem

Akne, siyah nokta, sivilce gibi birçok cilt sorunu Tretin ile çözülebilir. Cildi besleyen bu krem cilt doktorları tarafından en çok tercih edilen ilaçlardan bir tanesidir. Geniş gözenek sorununa da çözüm bulur ve daha sağlıklı bir cilt görüntüsü ortaya çıkartır. Gözenekleri sıkıştıran bu krem cildi soyma etkisine de sahiptir.

Tretin krem fiyatı: 18.97 TL

13.Isotrexın Jel

Cilt üzerinde bulunan yağ ve kirlerden cildi arındırır. Üst katmandaki ölü deriyi kaldırır ve altta bulunan sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlar. Şeffaf renklidir. Çoğunlukla tek başına kullanılmaz. Diğer ilaçlar ile birlikte kombine edilir. Kısa sürede etki gösteren bu ilaç cilt sorunları üzerinde çok etkilidir. Kremin kullanımına doktor karar verir. Her cilt tipi için uygun olmayabilir.

Isotrexin jel fiyatı: 18.71 TL

14.Differin Akneler İçin Jel

Bu krem ise tedavilere dirençli sivilceler de kullanılır. A vitamini içerikli krem bu içeriğinden dolayı cildin yapılanmasına yardımcı olur. Kremin etkisini görmek için düzenli olarak kullanılması şarttır. Bütün sivilce kremleri gibi sürülmeden önce cildin temizlenmesi gerekir. Tedavi ortasında kremin kullanımının bırakılması etkisini göstermesini engeller.

Differin jel fiyatı: 29.41 TL

15.Cleocın T Krem

Losyon türünde olan bu ilaç da antibiyotik içeriklidir. Mutlaka doktor tarafından reçete edilmesi ve dozaj ayarlaması yapılması gerekir. Cilt rahatsızlıklarının birçoğunda etkili olan bu ilaç düzenli olarak kullanıldığı zaman tam etki gösterir.

Cleocin T losyon fiyatı: 11.85 TL

16.Fucidin Krem

Sadece iltihaplı sivilceler değil cilt üzerinde oluşan birçok sorunda da tedavi edici etkisi olan Fucidin antibiyotik içeren ilaçlardan bir tanesidir. Etken maddesi ile iltihapları kurutma yönünden oldukça hızlı sonuç verir. İltihaplı sivilcelerin tedavisinde daha başarılıdır. Cilt üzerinde oluşan yaraların enfeksiyon kapmaması için de bu krem kullanılabilir. Tedavi sürecini hızlandırır. Fucidin krem başka sivilce ilaçları ile de kullanılabilir. En doğru kararı her zaman olduğu gibi hekim verecektir.

Fucidin krem fiyatı: 14.68 TL

17.Skinoren Sivilce Kremi

Sadece sivilceleri değil siyah noktaları da temizleyen bu ilaç birçok cilt tipinde işe yarar. Düzenli olarak kullanıldığı zaman cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Deri altında gömülü olan kırmızı sivilceleri de tedavi eder. İlaç doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Skinoren krem fiyatı: 61.30 TL

KAYNAK: https://ciltbakimim.com/en-basarili-ve-en-hizli-sonuc-veren-sivilce-kremleri-h908.html

1 yorum:

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev