15 Şubat 2013 Cuma

Bayanların gecelik, pijama ve sabahlık tercihleri

Kadın olmak bir ayrıcalıktır. Kadınlar güzelliği sembolize eder. Bunu en iyi şekilde temsil edebilmek için kişisel bakımları kadar giyimlerine de dikkat ederler. Dış giyim kadar, bayan iç giyim modellerinde önemli olduğu düşünülürse son teknoloji ile üretilen gecelik konforun yanında estetiği de sunan gecelik modelleri bayanları artık geceleri de çok daha gösterir.
               Kadınların vazgeçemedikleri ürünlerin başında gecelik, sabahlık ve pijamalar gelmektedir. Özellikle evli bayanların mutlaka dolabında bir kaç gece yatma giyimi bulunmalıdır. Gece uykularının rahat olması için gecelik ve pijama önemlidir. Genellikle uyandıktan sonra giyilen sabahlıkların da ayrı bir keyfi vardır. Şık görünmeleri yanında  rahat olmaları da ayrı bir unsurdur. Gecelik ve sabahlığın bir takım halinde olması da şıklık için çok önemlidir. Kadınlar sadece girdikleri ortamda şık olmak istemez, aynanın olduğu ve kendilerini gördükleri her ortamda şık olmak için uğraşırlar. Gecelik sabahlık ve pijamalarda ipek ve saten olanlar şık olmak isteyen bayanların tercihidir. Bu tür gecelik, sabahlık ve pijamalar ipek şıklığı sunar. İpek gibi yumuşacık ve zarif olan saten gecelik sabahlık ve pijamalar kumaş yapısı itibarıyla uzun süre dayanıklı da olurlar.Ama bu kumaşların yerine rahatlık açısından penyeyi tercih edenlerde vardır.
Gecelik ve sabahlık ,pijama satın almak için gerekli bir çok durum vardır. Balayı için, eşinize güzel bir sürpiz yapmak için, kendinizi daha özel hissetmek için veya sadece gece yatarken giymek için..              İşte size gecelik sabahlık ve pijama seçimi için bazı öneriler:  1- Gecelik, sabahlık, pijamayı ne amaçlı alacağınızı düşünün, Yazın alacağınız geceliğin sizi serin tutacak kumaştan, kışın alacağınız gecelik ve pijamanın sizi sıcak tutacak kumaştan olmasına dikkat edin.  2- Özel geceleriniz için dantel veya nakışlar ile süslenmiş gecelikleri tercih edin.  3- Size uygun boy uzunluğunu seçin. Gecelikte mini boy, pijamada şort olabildiği gibi, gecelikte ve pijamada ayaklarınıza kadar uzun olanları da vardır. boyu zevkinize göre tercih edin.  4- Fazla kiloları kapatmak için uzun ve bol gecelik ve pijamaları tercih edin. Eğer vücuduna güveniyorsanız dar kısa gecelik, pijamaları tercih edebilirsiniz.  5- Renk ve dizayn, pamuk ve saten gecelik ve pijamalar vücudunuz ile ahenkli olmalıdır. Kendinize yakışan renk ve modelleri tercih edin 6- Gecelik ve pijamada uzmanlaşmış markaları tercih edin. Sizin beden ve zevk yapınıza uygun markaları seçerseniz size yakışanı bulursunuz.    Hamilelik sırasında ve doğum sonrasında alınacak gecelik ve pijamalarda rahatlık önemli planda olmalıdır. Bu dönemler kadınların en hassas olduğu dönemlerdir. Özellikle gece uykularının düzensizleştiği, rahat uykulara elveda denildiği bu dönemlerde rahatlık en önemli faktördür. Hamilelik sırasında pijamalar, sıkan kemer kısımları olduğu için tercih edilmemelidir. Gecelik bu durumda en rahat olanıdır. Doğum sonrası yani lohusalık döneminde vücudun hassasiyetini düşünen firmalar lohusa gecelikleri üretmişlerdir. Rahat emzirebilmek için önden düğmeli, dikişleri rahatsız etmeyen gecelikler yeni doğum yapmış bayanlar için tercih edilenlerdir.    Balayında ise gecelik ve sabahlıklar saten, dantel, tül gibi kumaşlar olursa daha değer kazanır. Renk, biçim gene kadının zevkine göre olmalıdır. Yüzlerce gecelik modellerini www.camasirim.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev