16 Ağustos 2009 Pazar

Far üretimine de başladım!


Önce Hesionka yapıp fotoğrafladı kendi yaptığı far'ı.. Sonra Lacheen, Hersheyler ve Sihirli Eller'in bloglarında gördüm yeniden hayat bulan allık, pudra ve farları.. Eeee denemeden olur mu? Tabi ki olmazzzz.. Benim ufalanmış farlarım falan yoktu o yüzden bende eldeki ürünlerden yepyeni bir far çıkardım ortaya. Siz de aynı yöntemle kırılan farlarınızı, allıklarınızı, pudralarınzıı onarabilir ya da kullanmadığınız renkleri karıştırarak yepyeni farlar elde edebilirsiniz. Ben kendimce anlatacağım. Eğer başaramazsam Hesionka blogunda daha ayrıntılı anlatmış. Oraya buyrun :)Ben burada %70 alkol bulamadığım için %94 olan alkolün derecesini düşürdüler eczanede. 2,5 TL'ye maloldu. Bir kaç tane de enjektör aldım, diğer malzemeler ise evden..

Oriflame ve Flormar'dan aldığım ama pek sevmediğim farlarım. Füme rengi simli bir far yapmaktı niyetim. Kürdan, alkol, fırça , kaşık, alüminyum folyo ve küçük bir tabak kullandım.


Mat açık ve koyu gri farları kürdan yardımıyla tabağa aktardım. Rengi koyulaştırmak için fırça yardımıyla göz kararı biraz siyah far ekledim..



İkili far paletini iyice temizleyip, kuruladım. Simli beyaz farı da ilave ettim karışıma ki ışıl ışıl olsun :) İyice ezdikten sonra şırıngayla alkol ekledim. Çamur gibi oldu. İyice karıştırdım..

 
Sonra kaşık yardımıyla boş far paletinin içine yerleştirdim. Alüminyum folyo ile üzerini düzeltip iyice bastırdım. Şırınganın arka kısmıyla üzerine son rötuşu yaptım ve bitti.. Temiz çalışmışım ama değil mi? Tam da istediğim gibi bir renk oldu.. Yuppiii!

1 yorum:

  1. ellerine sağlık güzel olmuş rengi
    bende far yapıcam inşallah bu hafta :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev