24 Mayıs 2022 Salı

Lazer Epilasyon Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Tüylerden tamamen kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği lazer epilasyon uygulamaları etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabilecek işlemleri içerir. Eğer lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorsanız bu noktada aklınızdaki soruların cevaplarını araştırmanız daha sağlıklı bir süreç geçirebilmenizi sağlar.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılamaz

Vücudunda yanık veya çeşitli deri hastalıkları olan kişilere bu hastalıklar bitene kadar lazer epilasyon yapılmaması tavsiye edilir. Aynı şekilde akne için ilaç kullanan kişilerin de lazer epilasyon uygulamalarından uzak durması gerekir. Cilt yanıkları da tedavi edilene kadar lazer epilasyon uygulaması yapılmamalıdır. Bunun dışında isteyen kişiler lazer epilasyondan yararlanabilirler.

Lazer Epilasyon Kalıcı mı?

Tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonun kalıcı etkisinden yararlanabilirler. Doğru yapılan lazer epilasyon uygulamalarının tekrar edilmesine gerek kalmayabilir. Fakat sonradan oluşabilecek hormon bozuklukları gibi durumlar bazı kişilerde tüylerin bir kısmının geri gelmesine yol açabilir.

Lazer Epilasyon Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Lazer epilasyonun etkisinin ortaya çıkması kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Fakat ortalama 3-4 gün boyunca beklenmesi gerekir. Dökülmeler bu süreçten sonra başlar ve genellikle 15 gün kadar sürebilir. Tüy dökülmesinin tamamlanmasından sonra işlem sonlanır. Tüy yapısına göre sonuçların elde edilebilmesi için birden fazla seans uygulanması gerekebilir. 

Lazer Epilasyon Seansı Ne Kadar Devam Eder?

Lazer ile ömür boyu tedavi diye bir durum yoktur. Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra ortalama 6 ile 9 arasındaki seanslar ortaya çıkabilir. Bu durum lazer epilasyon yöntemlerinin türüne ve sizin cildinizin uygulamalara verebileceği tepkilere göre değişkenlik gösterebilir. Dilediğiniz zaman lazer epilasyon seanslarını almayı deneyebilirsiniz. Böylelikle seans planını kendi özel hayatınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım Gerekir mi?

Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra size tavsiye edilecek olan pudraları kullanabilirsiniz. Deri rahatsızlığı yaşamadığınız takdirde özel bir bakım yapmanıza gerek kalmayabilir. Lazer epilasyon yöntemleri sonrasında gerekebilecek olan özel durumlarla ilgili profesyonel destek alabilirsiniz. Bunun için profesyonel hizmet alabileceğiniz güvenilir yerleri bulmalısınız. Lazer epilasyon yöntemleri ile ilgili hizmet almak isterseniz Armut’ta yer alan seçeneklere de göz atabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev