27 Temmuz 2016 Çarşamba

Şıklığın Tamamlayıcı Unsuru Abiye Ayakkabı

Ayakkabı seçimi stilinizin en önemli tamamlayıcı unsuru olduğu için, özel günler de ayrıca bir önem kazanıyor. Düğün, parti, davet, balo gibi farklı organizasyonlarda seçeceğiniz kıyafet kadar tamamlayıcısı olan ayakkabı da önem gösterilmesi gereken konulardan biri. Bu tür organizasyonlarda, şık görünümü sağlamak için çoğunlukla farklı kalıplarda üretilen bu ayakkabılar, çekici görünümleri kadar ayağı rahat ettirmeleri de önemli özelliklerinden biridir. Hepsiburada.com kadın ayakkabı modelleri, özel günlerinizi taçlandırır. Özel günleriniz de gece stilinizi tamamlayacak olan abiye ayakkabı modelleridir.


Seçim yaparken önceliğin, organizasyonun gerçekleşeceği mekânın özellikleri olmalı. Örneğin; kapalı mekânlarda yapılacak olan organizasyonlarda, zemin düz olduğu için rahat edilebilecek ve istenilen yükseklikte topuklu ayakkabılar kullanılabilir. Ancak etkinlik dış mekânda ise, tercihlerin platform tabanlardan yana olması size kolaylık sağlar. Sivri ve uzun topuklar özellikle taşlık, toprak alanlarda yürümeyi zorlaştıracağından tercih sebebi olmamalıdır. Abiye elbiseler genellikle uzun modeller olduğundan çok yüksek topuklu ayakkabılar ile kombinlenmeye çalışılır. Ancak uzun elbiseler ile yapılan bu şekilde bir kombin, çok yüksek topuklu kullanılması durumunda ayağın öne doğru kaymasını sağlayacağından, estetik olmayan bir görünüm sağlar ve rahatsızlık söz konusu olur.

Abiye ayakkabılar, elbisenin rengine uygun olmalıdır. Örneğin; ışıltılı, detaylı, renkli kıyafetlere daha sade model abiye ayakkabılar kullanılırken, sade elbiseler de lame, dore gibi parlak detaylı ayakkabılar ile tamamlanmalıdır. Kıyafetlerinizin kombinlemesini tarzınıza uygun şekilde yapmalısınız. Abiye ayakkabı modellerinizi belirlerken, ayağınızın fiziksel özellikleri ön planda tutulmalıdır. Örneğin; taraklı ayaklar geniş tabanlı ayakkabıları tercih etmesi gerekirken, bilekten bağlı ve hareketli modelleri ince ve uzun ayak yapısında olan kadınlar tercih etmelidir.

Uzun ve yorucu etkinliklerde platformlu ayakkabılar kullanılmalıdır. Bu tür modeller hem kıyafet ile tamamlandığında estetik bir görüntü oluşturur hem de daha az yorulmayı ve uzun süre kullanılmayı sağlar. Firmalar, özel günlerinizde tarzınıza göre seçeceğiniz abiye ayakkabılarınızın gösterişli ve dikkat çekici olmasını sağlarken, aynı zamanda ayakkabılara taş, metal, zımba gibi aksesuarlar ekleyerek stilinizi güçlendirip özgün bir tarz elde etmenizi sağlar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev