16 Şubat 2017 Perşembe

Süet botları şık ve temiz tutmanın püf noktaları

Sezonun en trend parçalarından süet botlar ve ayakkabıları temizlemek için aslında sanıldığı kadar zor değil. Tel bir fırça, biraz buhar, biraz da özen ayakkabınızın ömrünü uzatmaya yeter!

Son dönemde modanın baş tacı olan süet, dokunduğu her şeye farklı bir tarz katıyor, değişik kumaş ve materyallerle kolayca kombinlenebiliyor. Ancak pek çoğumuz süet ürünleri özellikle de süet bot, ayakkabı ve çizmeleri nasıl daha temiz tutabileceğimizi ve ömrünü uzatabileceğimizi bilmiyoruz. Türkiye’nin en büyük ayakkabı platformu Mecrea’nın moda editörü Merve Alkaş, süet ayakkabıların bakımı için şunları öneriyor:


Aslında yağmurdan ıslanmış, çamur bulaşmış ya da tozlanmış süet ayakkabıları ve botları temizlemek son derece kolay. Eğer ıslandıysa güneş görmeyen bir yerde, oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Botunuzun formunun bozulmaması için kuruturken içini kağıt havlu ya da gazeteyle doldurun.
Tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda kurumuş kirleri temizlemek için tel fırça ya da süet fırçası yardımıyla fırçalayın. Ayakkabının görünümünü bozmamak için fırçalama işlemini her zaman tek yöne yapın.
Süet ayakkabınızı asla ıslak bezle silmeyin. Bu, tüylerin yapışmasına ve ayakkabınızın veya botunuzun süet özelliğini kaybetmesine neden olur.
Süet ayakkabınızın tüylerini kabartmak için su buharına tutun. Bunun için en kolay yöntem ütü ya da kaynamış su kullanmaktır. Buhara tuttuktan sonra ayakkabınızı kurumaya bırakın, ardından da fırçalayın. Süet ayakkabılarınızın yenilendiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev