20 Temmuz 2016 Çarşamba

Mayo Almadan İncelemeniz Gereken Notlar

Birbirinden farklı özelliğe, görünüme ve fonksiyona sahip birçok deniz kıyafeti içinden "Tam da bana göre" diyebileceğin bir modeli seçmek çok kolay olmaz. Fiziğine ve bedenine uygun özellikte bir mayo tercih etmek, atılması gereken ilk adımlar arasında. Ardından zevkine, tarzına, giyim stiline ve beklentilerine en uygun modeli bulmak kolaylaşır. Geleneksel mayolar, mayokiniler, dantelli, desenli ve püsküllü modeller gibi oldukça geniş bir ürün yelpazesi içinden en son trendleri de göz önüne alarak gönlünce tercihte bulunabilirsin.


Vücut tipine ve kilona uygun bir model seçmek, mayo almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında yer alır. Mesela fazlalıklarını kamufle etmek istersen, sıkılaştırıcı özelliği bulunan tek kesim modellere göz atabilirsin. Bu sayede özellikle, bel ve basen bölgeni ince gösterebilir; kendini çok daha formda ve rahat hissedebilirsin. Form veren ürünlerin yanı sıra, mayonun renk ve desenleri de vücut hatlarını daha doğru bir şekilde göstermeni kolaylaştırır. Şeritli ve çizgili ürünler, yarattığı algıdan dolayı, daha zayıf ve ince görünmene yardımcı olur.

Kadın plaj modasının öne çıkan modelleri arasında bulunan fırfırlı mayolar, casual bir duruş sağladığı ve elbise formuna yakın olduğu için, son derece şık bir görünüm sunar. Sahilde dikkatleri üzerine çekmek ve günlük bir kıyafet gibi rahatlığından ödün vermeden hareket etmek istiyorsan, fırfırlı modelleri tercih edebilirsin. Fırfırlı ürünlerin yanı sıra, oldukça dikkat çeken kontrast ve canlı renklere sahip deniz kıyafetleri de sahilde bir yıldız gibi parlamanı garanti eder. Siyah ve beyaz gibi ana renkler, güncelliğini ve popülaritesini her zaman korusa da; turkuaz, lila ve pembe gibi canlı renkli mayo ve bikini modelleri, enerjini tam olarak yansıtmana olanak tanır.

Hem omuzları olduğundan geniş, hem de göğüsleri daha büyük gösteren püsküllü mayolar, elegan duruşuyla şıklığını ve güzelliğini pekiştirir. Üst bölümde bulunan fırfır detaylar, hacim algısını yükselterek göğüslerin büyük görünmesine destek olur. Bel ve basen kısmına ilave edilen fırfırlar ise mayonun sade duruşunu renklendirerek, daha estetik olmasına ve göze daha hoş gelmesine katkıda bulunur. Son dönemde trendi hızla yükselen mayokiniler, asimetrik kesim hatları ve sıra dışı renk seçenekleri ile alternatif plaj giysileri arasında gösterilebilir. Etnik desenleri üzerinde bulunduran mayo modellerini seçebileceğin gibi, daha minimal ve modern çizgilere sahip mayokini modellerini tercih edebileceğini de unutmamalısın.

Son derece dikkat çekici görüntüsü ve rengarenk yapısı ile öne çıkan baskılı ve desenli mayo modelleri, tarzını ve görünümünü kusursuz hale getirmeni kolaylaştırır. Kaplan, leopar, kirpi ve yunus gibi çok sayıda farklı hayvan figürünün bulunduğu modeller, gerçekçi görünümüyle oldukça etkileyici bir görsellik sunar. Sempatik veya vahşi hayvanların büyük ölçekli figürleri ile renklendirilen ürünler, geleneksel modellere ve renklere alternatif arayan kadınlara hitap eder. Hayvan figürlü plaj kıyafetlerini fazla marjinal buluyor fakat farklı ve gösterişli bir ürün arıyorsan, tül detaylar ile zenginleştirilmiş mayoları da tercih edebilirsin.

Gecelik ve babydoll gibi ürünlerde boy gösteren tül detaylar, mayo, mayokini ve bikinilerde de sıklıkla kullanılır. Mayokini modellerinde geceliği andıran yan bölümdeki tül parçalar, derinlik ve cazibe hissini artırarak, feminen duruşuna katkıda bulunur. Bikini ve mayo üzerine tutturulan, sabit bir yapıda veya isteğe göre çıkarılabilir özelliğe sahip olan tül ayrıntılar, daha komplike ve dikkat çekici bir ürüne sahip olmanı sağlar. En az tüllü ve püsküllü modeller kadar ilgi çeken ve zarif bir görünüm sunan dantelli deniz kıyafetleri de plaj modasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Sırt, ön ve yan kısımlara ince bir işçilikle eklenen dantel detaylar, mayonun şıklığını gözle görülür bir şekilde artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev